Helderziende Scandinavische crimi

Helderziende Scandinavische crimi

Toeval bestaat niet? Recent werd Arctic Circle op ons losgelaten, een nieuwe misdaad/thriller-serie van 10 afleveringen die in Fins Lapland gedraaid werd. Het verhaal?  Een nieuw virus is een bedreiging voor de mensheid. In een verlaten boerderij in Lapland wordt een vrouw meer dood dan levend aangetroffen. Ze blijkt ontvoerd te zijn. Als in haar bloed een gevaarlijk virus wordt gevonden, gaan politieagente Nina Kautsalo en de Duitse viroloog Thomas Lorenz samen op onderzoek uit. Niet alleen moeten de daders gevonden worden, ook de bevolking van het stadje Ivalo (Fins Lapland) moet tegen het virus worden beschermd.  Ondertussen zoeken wetenschappers in hun laboratorium koortsig naar een remedie. Kortom: deze thrillerserie Arctic Circle lijkt de eerste ‘coronaserie’ na bijna een jaar ‘ervaring’ in de echte wereld met dit virus. Maar schijn bedriegt, de opnames dateren van 2018, ruim voor het begin van de echte pandemie dus. Zo geeft de actuele COVID19-crisis deze crimi een extra dimensie: angstige herkenbaarheid.

De nieuwe reeks werd ingeblikt in en rond Ivalo (pakweg 300 kilometer boven de poolcirkel) waar men 43 draaidagen voorzag en optimaal gebruik maakte van de zware sneeuwval en de heldere, kleurrijke poolnachten. Ook het Inarimeer en de regio Utsjoki waren populaire filmlocaties.

Arctic Circle is een Duits/Fins/Franse productie en wordt verdeeld door het Belgische Lumière. Vanaf vandaag op DVD verkrijgbaar (24,99 €), of online (12,50 €) te bekijken via: https://www.lumiereseries.com/nl/series/arctic-circle

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.