Rusten, kijken en genieten

Rusten, kijken en genieten

Mount Domen op de Varanger National Tourist Route in Noord-Noorwegen is uit de folklore bekend als de plaats waar heksen hun ontmoetingen met Satan zouden hebben. Op de top van deze berg – 164 meter boven zeeniveau – heeft de Noorse overheid een schuilplaats opgericht om uit te rusten en te genieten van het majestueuze uitzicht.

Het project, getekend door het architectenbureau Biotope uit Vardø, bestaat uit drie kleine gebouwen die zijn gepositioneerd om beschutting te bieden en reizigers te beschermen tegen de ruige natuurelementen. De gebouwen hebben stalen raamwerken, met witgekalkte grenen lambrisering aan de buitenkant en Noors Kebony-hout aan de binnenkant. De ramen zijn licht roze getint om te voorkomen dat vogels tegen het glas vliegen.

Vanaf Domen heeft men een geweldig uitzicht op de fjord, de open zee, de wilde dieren langs de kust en het stadje Vardø.

Zes andere projecten voor nationale toeristische routes zullen in 2021 worden voltooid – van Jæren in het zuiden tot Varanger in het noorden.

Zelf één, of meerdere gecombineerd, van de achttien officiële scenic routes rijden die Noorwegen rijk is? Vraag https://noorderhuis.travel/ voor een programma op maat.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.